Juud Yoga
Yoga maar dan anders: tijd voor je Zelf

Judith & Kaiut Yoga


Hoe het voor mij begon...

Voor 2018 had ik nog nooit van Kaiut Yoga gehoord, laat staan dat ik les zou gaan geven in yoga! Ik had wel eens een paar lessen yoga gevolgd, maar op de één of andere manier bracht het me niet wat ik zocht. En dat gold voor meer sporten. Na een knieblessure, waardoor ik een tijd niet eens meer kon fietsen, ging ik actief op zoek naar iemand die mij kon helpen. En dan kom je er achter dat je heup een flinke scheefstand heeft en dat je hele fysieke systeem eigenlijk overhoop ligt. En dat die knie een druppel van een volle emmer was... Ik ben wel bij tig therapeuten geweest en ieder weet een klein beetje, maar eigenlijk kon niet iemand me echt goed helpen. Tijdens mijn eerste les voelde ik gelijk dat Kaiut Yoga wél een totaal methode is.

In 2019 ben ik dan ook gaan lesgeven en de opvolgende jaren meer en meer verdiept in de methode (Teacher Training The Concept - 100h, TT The Teacher Side 100h, TT Complete 300h). Ik geloof dat ieder lijf en mens baat heeft bij deze methode. Zeker omdat wij eigenlijk zo weinig weten van ons lijf, laat staan ons lijf voelen. Bovendien is onze maatschappij zo gestrest en zitten we zoveel, dat ieder mens wel een goede practice kan gebruiken! Ik gun het iedereen om meer in je eigen lijf je voelen, jezelf opnieuw uit te vinden en in je lijf je te zijn. Ik geloof dat we daar allemaal mooiere mensen van worden!


Yogalessen

De lessen geef ik online via Zoom. Zo kan jij thuis in je eigen fijne ruimte de les volgen.

Daarnaast is het ook mogelijk om (online) privéles voor jezelf te boeken. Helemaal de aandacht voor jou en jouw lijf, zonder afleidingen en anderen. Of als je een eigen groep of met de hele familie wekelijks les wilt op je eigen locatie, dan kan dat ook. Dan is biedt de yogales een extra verdieping door dit met elkaar te doen. De fysieke privé en groepslessen geef ik in Den Haag en Scheveningen. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

 

 

Over Kaiut Yoga

In deze moderne tijd hebben veel van ons een vrij passieve levensstijl. We liggen en zitten veel en besteden uren achter onze telefoon, laptops of tv. Deze manier van leven heeft een negatieve invloed op de biomechanica van het lichaam met alle negatieve effecten tot gevolg. Denk aan functionele beperkingen, maar ook stress aan het zenuwstelsel en schaden van hersenfunctie. Daarmee heeft het impact op onze emotionele, fysieke en mentale gezondheid.

Kaiut Yoga is ontworpen door Francisco Kaiut uit Brazilië. Hij heeft bij de ontwikkeling zich sterk laten beïnvloeden door zijn professionele praktijk als chiropractor, opleiding in craniosacraal, polariteitstherapieën, deep tissuemassage en hatha-yoga.

De Kaiut methode werkt vanuit het gewrichtsysteem om zo de optimale structuur en functie van het lichaam te behouden / terug te brengen. Hierdoor vergroot je de bewegingsvrijheid en krijgen de interne systemen in je lichaam weer de kans efficiënt te gaan functioneren. Daarmee is het tegelijkertijd ook een proces van loslaten en ontspannen bij de (in)spanning. De yoga biedt een ingang om te werken aan de oorzaken achter de symptomen (klachten als rug, nek etc.).

"Yoga poses are basically very complex leverage systems, operating biomechanically. Every pose matches a human necessity in one or many joints at the same time" - Francisco Kaiut

De Kaiut-methode werkt met het lichaam zoals het lichaam door de natuur is ontworpen om te bewegen. Dit is een inclusieve methode,  die voor iedereen, ongeacht flexibiliteit, kracht, leeftijd of ervaring geschikt is.: Voor (eenzijdige) sporters, voor yogi's, voor mensen die weinig meer bewegen, voor stijve mensen, mensen met klachten, mensen die veel zittend werk doen, hoogsensitieve mensen, overflexibele mensen.

Tijdens de les blijven we langere tijd in één houding. Op deze manier gaan we de sensaties en blokkades in ons lijf niet uit de weg. Juist door te vertragen kunnen we de sensaties weer gaan voelen en observeren, er ontstaat een nieuwe ontspannenheid en ruimte waardoor je lijf de mogelijkheid krijgt om je restricties en blokkades op te lossen. 

Meer over Fransico Kaiut en Kaiut Yoga lees je op www.kaiutyoga.com.


Bijdrage goed doel

Een deel van de opbrengsten gaan naar het goed doel, waarbij behoud van biodiversiteit en onze natuur centraal staan. Het doel dat ik heb gekozen, is Land van Ons. Dit is een coöperatie in Nederland (en dus van ons gezamenlijk) die met de inleg van iedereen, daadwerkelijk m2 boerenland koopt en hier de biodiversiteit weer wil laten groeien en de boer samen met de natuur boert.